UUSI NUMERO: Viktorian valtakunta kasvoi koko 1800-luvun

Juuri 18 vuotta täyttänyt Viktoria peri Britannian kruunun sedältään. Aviomiehensä Albertin tuella hänestä tuli kasvavan britti-imperiumin symboli. Lopulta neljännes maailman ihmisistä oli Viktorian alamaisia. Hän hallitsi 64 vuotta imperiumia, jossa ”aurinko ei koskaan laske”.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Kerromme myös australialaisesta maantierosvosta Ned Kellystä, joka takoi itselleen haarniskan poliisin varalta, yhdeksästä epäonnistuneesta vallankaappauksesta sekä natseista, jotka etsivät 1930-luvulla arjalaisuuden juuria Pohjolasta.

Hän oli Ison-Britannian ja Irlannin kuningatar sekä Intian keisarinna. Hänen hallintoaikanaan brittiläinen imperiumi kasvoi niin suureksi, että joka neljäs ihminen maailmassa oli hänen alamaisensa. 64 vuotta valtaistuimella istunut Viktoria vaikutti vuosisataansa enemmän kuin kukaan muu.

Monille Australian köyhille Ned Kelly oli vapaustaistelija – kotikutoiseen haarniskaan pukeutunut Robin Hood. Poliisi kuitenkin piti häntä vaarallisena murhaajana ja kapinallisena. 

Valtion johtoon nouseminen vaatii päättäväisyyttä ja kovaa työtä. Ehkä juuri sen vuoksi niin monet ovat yrittäneet poliittista tai sotilaallista vallankaappausta. Kaikki eivät ole kuitenkaan onnistuneet. 

Natsien ideologian mukaan kulttuuri ja sivilisaatio oli peräisin arjalaisilta germaaneilta. 1930-luvulla SS Ahnenerbe järjestö lähetti tutkimusmatkailijoita Pohjolaan etsimään todisteita teorian tueksi. 

Ehkä sinua kiinnostaa...