UUSI NUMERO: Turnajaiset houkuttivat ritareita enemmän kuin sota

Turnajaiset kehittyivät keskiajalla ritareiden sotaharjoituksista. Yleisön mielenkiinnon kasvaessa myös voittajien saama kunnia kasvoi. Lopulta kaikki, joilla oli hevonen ja varustus, halusivat osallistua kilpailuihin, aina kuninkaita myöten.

perjantai 28. huhtikuuta 2017

Lisäksi kerromme uudessa numerossa 40 vuotta valtakuntaansa hallinneesta keisarinna Maria Teresiasta, moonilaisuudesta, jossa uskotaan, että massahäät voivat ratkaista maailman ongelmat, sekä siitä, miten maailmanhistoria toimi George Lucasin innoittajana hänen luodessaan Tähtien sotaa.

Haluatko tilata Maailman Historian? Lue tarjouksistamme täältä.

Kuolema, silpoutuminen tai paavin uhkaukset kadotuksesta eivät pitäneet Euroopan ritareita poissa keskiajan raaimmista kisoista, turnajaisista. Niissä ritari sai todistaa rohkeutensa ja sotataitonsa, vaatia lunnaita vastustajilta – ja voittaa naisten ihailun. 

Köyhä mies Koreasta kohtaa jumalan, perustaa kirkon ja uskoo voivansa pelastaa ihmiskunnan suureellisilla joukkohäillä. Sun Myung Moonia ja hänen ”moonilaisiaan” on kuvattu sekä vaaralliseksi lahkoksi että maailman pelastukseksi.

Keisari Kaarle VI:lla ei ollut kruununprinssiä, ja hän vaati naapurimaiden hallitsijoita noudattamaan valtakunnan rajoja, vaikka tytär Maria Teresia seuraisi häntä. Keisari kuoli yllättäen, ja tytär otti vallan Wienissä, mutta naapurit unohtivat lupaukset ja julistivat sodan.

Tänä vuonna on kulunut 40 vuotta siitä, kun ­menestyksekkään Tähtien sota -sarjan ensimmäinen, samanniminen elokuva sai ensi-iltansa. Inspiraation scifi-draamalleen elokuvaohjaaja George Lucas sai historian eri aikakausilta.

Ehkä sinua kiinnostaa...