UUSI NUMERO: Stalingradin sitkeä vastarinta pysäytti saksalaiset.

Natsi-Saksan sotakoneisto oli vyörynyt Neuvostoliittoon kesällä 1941 ja edennyt samana vuonna Moskovan porteille. Seuraavana vuonna Hitler määräsi valtaamaan Neuvostoliiton öljylähteet etelässä, mutta ensin oli vallattava Stalingrad Volgan varrella. Se osoittautui odotettua vaikeammaksi. Kaupungin sinnikäs vastarinta pysäytti saksalaisten etenemisen, ja kun puna-armeija lähti vastahyökkäykseen, se tiesi ratkaisevaa käännettä sodassa.

keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Lisäksi lehdessä alkaa artikkelisarja rakkauden historiasta esihistoriasta nykyaikaan, ja kerromme Michael Jacksonin uskomattomasta urasta sekä Rooman tuhosta vuonna 476.

Saksalaisten tarvitsi valloittaa Stalingrad päästäkseen Neuvostoliiton öljykentille. Samasta syystä puna-armeijan oli pysäytettävä heidät hinnalla millä hyvänsä. Hinnan maksoivat siviilit, jotka pakenivat pommeja tai piilottelivat raunioituvassa kaupungissa.

Rakkaus ja seksi ovat aina olleet osa ihmisten elämää. Jo muinaiset luolamaalaukset ja veistokset kertovat sen tärkeydestä. Ensimmäiset kirjalliset lähteet ovat peräisin Egyptistä.

Hän tuli kuuluisaksi jo lapsena Jackson Fivessa, isänsä luomassa yhtyeessä, mutta todellinen läpimurto tapahtui vasta aikuisena hänen rikottuaan välit isäänsä. 1980-luvulla hänestä tuli musiikkimaailman suurin supertähti.

Parin dramaattisen vuosikymmenen aikana Länsi-Rooman keisari menetti valtansa. Sodan leimaamien vuosien jälkeen germaanijohtajat ottivat haltuunsa suuret osat valtakunnasta. Rooman valtakunta säilyi vain Välimeren itäosissa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...