UUSI NUMERO: Kleopatra nai roomalaiskenraalin pelastaakseen Egyptin

Julius Caesar auttoi hänet Egyptin valtaistuimelle 47 eKr. Kun Caesar murhattiin 44 eKr., Kleopatran oli löydettävä uusi liittolainen valtansa pitääkseen. Hän valitsi Caesarin kenraali Marcus Antoniuksen ja alkoi hänen avullaan laajentaa valtapiiriään. Silloin Rooman uusi hallitsija Octavianus kävi taistoon.

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Lisäksi kerromme Kim Jong-ilin Pohjois-Koreaan kidnappaamista korealaisista elokuvatähdistä, Etelä-Amerikan diktaattoreiden murhaprojekti Operation Condorista ja taiteesta, jota Adolf Hitler vihasi.

Pysyäkseen Egyptin valtaistuimella Kleopatran oli ryhdyttävä monimutkaiseen valtapeliin.
Toisin kuin vihollisensa, hän onnistui saamaan liittolaisia Rooman mahtavasta valtakunnasta.

1970-luvulla monia Etelä-Amerikan maita hallitsivat sotilasdiktatuurit, jotka näkivät kaiken
opposition kommunistisena uhkana. CIA:n tukemat hallinnot alkoivat tehdä yhteistyötä vihollisiaan vastaan. Tuloksena oli Operaatio Cóndor, kansainvälinen murhaprojekti.

Etelä-Korean elokuvateollisuuden suurimmat tähdet olivat Shin Sang-ok ja Choi Eun-hee.
He olivat kuuluisia myös kommunistisessa Pohjois--Koreassa, jonka diktaattorin poika Kim Jong-Il oli niin suuri leffahullu, että käski kidnapata heidät. 

Kesällä 1937 järjestettiin kaksi taidenäyttelyä, joiden tavoitteena oli vakuuttaa saksalaiset
kansallissosialismin ylivertaisuudesta. Toisen teokset olivat Hitlerin valitsemia, toinen esitteli huonona pidettyä taidetta. Lopputulos ei ollut toivotunlainen, sillä kauhunäyttelystä tuli suosittu.

Ehkä sinua kiinnostaa...