UUSI NUMERO: Khomeini kaappasi kapinan kansalta

Vuonna 1978 Iranin kansa oli saanut tarpeekseen šaahin korruptoituneesta hallinnosta. Yhä enemmän ja enemmän ihmisiä liittyi mielenosoituksiin, jotka kasvoivat kasvamistaan poliisin ja armeijan väkivaltaisista toimista huolimatta. Šaahin kriitikoihin kuului myös ajatollah Khomeini. Palattuaan maanpaosta Pariisista hän puhui vapaasta yhteiskunnasta, mutta muutamassa kuukaudessa hän muutti Iranin pappisjohtoiseksi islamilaiseksi valtioksi.

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Lisäksi kerromme keisari Fredrik Barbarossasta, Lovingin pariskunnasta, jonka ansiosta Yhdysvalloissa kumottiin seka-avioliitot kieltävä laki, sekä siitä, miten Rooma jaettiin, jotta se pysyisi yhtenäisenä.

Mies luokiteltiin »valkoiseksi» ja nainen »värilliseksi». Itse he halusivat olla vain aviomies ja vaimo. Siinä he onnistuivat vasta kun korkein oikeus 1967 lakkautti seka-avioliiton kieltävän lain.

Jälkimaailma tuntee hänet italialaisella lempinimellä Fredrik Barbarossa. Punahiuksinen saksalais-roomalainen keisari Fredrik I oli keskiajan mahtavimpia miehiä mutta ei koskaan onnistunut alistamaan Italiaa.

Keisari Diocletianus lopetti Rooman valtakunnan hajoamisen jakamalla sen neljään alueeseen. Myöhemmin Konstantinus Suuri otti imperiumista tiukan otteen ja siirsi pääkaupungin itään. 

Ehkä sinua kiinnostaa...