UUSI NUMERO: Harriet Tubman auttoi orjia vapauteen

Siitä huolimatta, että asetti oman elämänsä vaaraan, Harriet Tubman palasi yhä uudelleen etelävaltioihin auttaakseen orjia pakenemaan pohjoiseen.

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Uudessa numerossa kerromme myös korkein totuus -lahkon myrkkyhyökkäyksestä Tokion metrossa vuonna 1995, Kreikan sotilasvallankaappauksesta 1967 ja vuonna 1600 Roomassa roviolla poltetusta Giordano Brunosta.

Haluatko tilata Maailman Historian? Lue tarjouksistamme täältä.

Harriet Tubman vaaransi henkensä karatessaan pohjoiseen, mutta palasi kerta toisensa jälkeen etelävaltioihin auttaakseen muitakin orjia pakenemaan. Kun sisällissota puhkesi, hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi taistelemaan orjuutta vastaan kaikin keinoin. 

Japanilainen Korkein totuus -kultti järkytti maailmaa vuonna 1995 vapauttamalla tappavaa myrkkykaasua Tokion metroon. Iskuun huipentuivat ääriliikkeen väkivaltaiset yritykset toteuttaa visionsa maailmanlopusta. 

21. huhtikuuta 1967 joukko kenraaleja ja everstejä kaappasi vallan Ateenassa. Siitä alkoi seitsemän vuoden sotilashallinto, johon kuuluivat vangitsemiset, kidutus ja sensuuri. Juntan vankiloissa istui pahimmillaan 20 000 kreikkalaista. Sen tuhoksi
koitui haave Kyproksen valloittamisesta. 

Giordano Bruno meni luostariin 17-vuotiaana mutta kieltäytyi tyytymästä kirkon hyväksymiin kirjoihin. Hän uskoi äärettömään maailmankaikkeuteen täynnä muinaisia uskontoja ja asutettuja planeettoja – ja se koitui hänen kohtalokseen. 

Ehkä sinua kiinnostaa...