UUSI NUMERO: Churchill jatkoi itsepintaisesti taistelua Hitleriä vastaan

Kun Winston Churchillista tuli Ison-Britannian pääministeri 1940, Hitler oli alistanut Puolan, Norjan ja Tanskan ja kävi tehokasta salamasotaa Länsi-Euroopassa. Ranskan antauduttua Britannia oli yksin Saksan sotakoneistoa vastaan, mutta Churchill kieltäytyi keskustelemasta rauhanneuvotteluista Saksan kanssa. Taistelutahtonsa ansiosta Churchill onnistui pitämään maansa jaloillaan vuoden kuluttua tapahtuneeseen sodan käänteeseen asti.

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Lisäksi voit lukea juutalaispoika Edgardo Mortarasta, jonka inkvisitio vei 1858, Strasbourgin vuoden 1518 tanssimaniasta ja huimasta miekkamies Cyrano de Bergeracista, joka kirjoitti rauhasta.

Winston Churchillillä oli hyvin vähän kannattajia, kun hän nousi Ison-Britannian pääministeriksi toisen maailmansodan aikana. Mutta itsepintaisuudellaan ja puhetaidoillaan hän hankki mielipiteen puolelleen ja sai britit uskomaan, että Hitler voitaisiin voittaa.

Katolisen kirkon inkvisitio sai kuulla huhun, jonka mukaan kuusivuotias juutalaispoika Edgardo Mortara oli saanut vauvana hätäkasteen. Kirkkovaltion poliisi lähti silloin perheen luokse Bolognaan ja vei pojan pois kasvattaakseen hänet kristittynä. 

500 vuotta sitten maalaisnainen alkoi tanssia itsekseen Strasbourgin kaduilla. Yhä useammat liittyivät joukkoon, ja pian tanssijoita oli laumoittain. Jotkut uupuivat kuoliaaksi asti.

Cyrano de Bergerac oli vuonna 1897 teatterilavoilla menestys pitkänenäisenä miekkailumestarina sekä sanan- että oikean säilän käytössä. Oikealla Cyrano de Bergeracilla oli samat ominaisuudet. Lisäksi hän kirjoitti avaruusmatkoista 1600-luvulla. 

Ehkä sinua kiinnostaa...