UUSI NUMERO: Caligulan hirmuhallinto Roomassa

Kun nuori Caligula nousi valtaan Roomassa vuonna 37 jKr. monet toivoivat, että hän olisi mukavampi keisari kuin synkkä isoisänsä Tiberius oli ollut. Hyvän alun jälkeen kävi päin vastoin. Caligula oli arvaamaton hallitsija, eikä kukaan tuntenut oloaan turvalliseksi.

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Uudessa numerossa kerromme myös Saksan sukellusvenesodasta 1917, hollantilaisesta kellosepästä Corrie ten Boomista, joka pelasti satoja juutalaisia, skientologeista ja Nostradamuksen ennustuksista.

Haluatko tilata Maailman Historian? Lue tarjouksistamme täältä.

Caligula on Rooman historian pahamaineisimpia keisareita. Hänen lyhyt hallituskautensa oli hirmuvaltaa, jossa yksikään roomalainen ei ollut turvassa. Mutta oliko hän mielenvikainen vai vain vallanhimoinen hallitsija? 

Sata vuotta sitten brittilaivaston saarto oli saada nälkää näkevän Saksan murtumaan. Saksan hallitus päätti vastata samalla mitalla. Yhtäkään Isoon-Britanniaan matkalla olevaa laivaa ei säästettäisi. 

Corrie ten Boom ja hänen perheensä pelasti toisen maailmansodan aikana lähes 800 uhattua ihmistä Alankomaiden Haarlemissa. Ilmiantaja paljasti kätköpaikan kuitenkin Gestapolle, ja Corrie perheineen lähetettiin keskitysleirille. 

Voiko pennitön scifi-kirjailija perustaa oman uskontonsa, saada muut uskomaan siihen ja
tulla rikkaaksi ja kuuluisaksi? Skientologian perustaja L. Ron Hubbard osoitti, että se on
täysin mahdollista.

Nostradamus oli ennustaja Ranskan kuningattaren Katariina de' Medicin hovissa 1500-luvulla. Joidenkin mukaan hän näki ennalta monet historian suurista tapahtumista. 

Ehkä sinua kiinnostaa...