UUSI NUMERO: Aleksanteri Suuri ei hävinnyt taisteluakaan

Kun Aleksanteri Suuri nousi Makedonian kuninkaaksi Filip II:n jälkeen vuonna 336 eKr., hän peri myös isänsä hankkeen kostaa Persian imperiumille sen aiemmat hyökkäykset kreikkalaiseen maailmaan. Nuoresta iästään huolimatta Aleksanteri saavutti tavoitteensa muutamassa vuodessa. Eikä hän hävinnyt sitä tavoitellessaan yhtään taistelua.

perjantai 14. heinäkuuta 2017

Lisäksi aloitamme uuden artikkelisarjan taistelevista naisista kertomuksella 1700-luvun sotilas Hannah Snellistä. Kerromme myös intiaaniheimo comancheista, joilla oli Pohjois-Amerikan paras ratsuväki, sekä alppisodasta Italiassa 1915–17.

Haluatko tilata Maailman Historian? Lue tarjouksistamme täältä.

Hänen isänsä kasvatti hänestä komentajan. Hänen äitinsä ­väitti hänen olevan Zeuksen poika. Nuori kuningas lähti sotaretkelle, joka jatkui itään, kunnes hänen miehensä ­kieltäytyivät menemästä pidemmälle. Matkalla hän murskasi Persian.

Hannah Snell pukeutui mieheksi voidakseen liittyä Britannian laivastoon. Kun hän palasi Intian taisteluista haavoittuneena ja rahattomana Englantiin, hän myi tarinansa lehdistölle. 

Nykyisen Yhdysvaltojen lounaisosiin saapui 1600-luvulla uusi kansanryhmä, comanchet. Kesytettyään hevosen he hallitsivat suuria alueita Yhdysvaltain etelässä pitkälle 1800-luvulle asti.

Vuonna 1915 Italian sotilasjohto aikoi kukistaa Itävalta-Unkarin keisarikunnan salamasodalla. Mutta itävaltalaisilla oli puolellaan korkeat vuoret ja modernit konekiväärit. Kolmen vuoden sodan jälkeen italialaiset olivat menettäneet yli miljoona miestä ja suuren osan Pohjois-Italiaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...