UUDESSA NUMEROSSA: Näin syntyi maailman mahtavin uskonto

Juutalainen saarnaaja kokosi kolmessa vuodessa suuren määrän kannattajia, mutta kun Rooman viranomaiset puuttuivat hänen toimintaansa ja tuomitsivat hänet kuolemaan, moni uskoi, että hän unohtuisi pian. Sen sijaan hänen seuraajansa levittivät tietoa hänen ylösnousemuksestaan, ja liike kasvoi maailman suurimmaksi ja vaikutusvaltaisimmaksi uskonnoksi.

keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Lue myös tosielämän James Bondista, Dusko Popovista, sieppaajiensa kanssa pankin ryöstäneestä Patty Hearstista sekä Karl Marxista, joka sai Euroopan rikkaat vapisemaan kommunistisella manifestillaan.

Kiertelevä juutalainen saarnaaja keräsi 2 000 vuotta sitten kuulijoita Rooman valtakunnan nurkassa. Tänään miljoonat ihmiset ympäri maailmaa palvovat häntä.

Patty Hearst tuli rikkaasta perheestä, mutta hänen sieppaajansa eivät koskaan vaatineet lunnaita. Sen sijaan hänet suostuteltiin osallistumaan aseelliseen pankkiryöstöön.

»Aave kulkee Euroopassa – kommunismin aave». Näillä sanoilla Karl Marx kuvasi Kommunistisessa manifestissa pelkoa, joka levisi kaikkialle Eurooppaan vallankumousvuoden 1848 aikana. Häntä itseään ajettiin kuin aavetta maasta toiseen.

Jugoslavialainen miljonäärin poika tarjoutui hankkimaan tietoja Saksan tiedustelupalvelulle. Parin päivän päästä hän liittyi brittien MI-5:een. Dusko Popovin kaksoispeli olisi voinut estää ­Pearl Harborin hyökkäyksen, jos FBI olisi kuunnellut häntä.

Ehkä sinua kiinnostaa...