Menneen maailman loistoa

Vuodet ensimmäisen maailmansodan ja 1930-luvun laman välissä ovat jääneet historiaan ”kultaisena 1920-lukuna” ja ”jazz-aikana”. Uuden musiikkityylin...

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Euroopan kaupungeissa on yöpymisvaihtoehtoja matkustajakodeista loisto­hotelleihin.
Jälkimmäisten joukossa on monia, joilla on vaiherikas historia.

Goldener Hirsch, Salzburg
Kivenheiton päässä Mozartin syntymäkodista sijaitsee maineikas Goldener Hirsch. Sen historia ulottuu aina vuoteen 1564. Moni tunnettu henkilö on vieraillut »Kultaisessa Saksanhirvessä».

www.goldenerhirschsalzburg.com

Negresco, Nizza
Tämä palatsia muistuttava hotelli avattiin Nizzassa 1913 ja nimettiin omistajansa Henri Negrescon mukaan. Hotelli oli 1. maailmansodan aikana sairaalana. Sodan jälkeen se palautettiin loistoonsa. Hotellissa on muun muassa tsaarin tilaama kristallikruunu,  joka jäi toimittamatta 1917 vallankumouksen vuoksi.

www.hotel-negresco-nice.com

Grand Hotel Europe, Pietari
Rakennuksessa oli hotelli jo 1830. Vallankumouksen jälkeen tilat olivat muun muassa lastenkotina, sairaalana ja toimistona. Hotelli vihittiin uudelleen käyttöön kommunismin kaaduttua ja restauroitiin Jugend-tyyliin.

www.grandhoteleurope.com

Savoy, Lontoo
Lontoon ensimmäinen todellinen loistohotelli avattiin 1889, ja siitä tuli heti malli muille. Oscar Wildelle kuumavesi­hanat olivat täydellisen tarpeettomia muoti-ilmiöitä. »Jos tarvitsen kuumaa vettä, voin toki lähettää palvelijan hakemaan», hän tuhahti.

www.fairmont.com/savoy

Ritz, Pariisi
Sveitsiläinen César Ritz vastasi paljolti hotelli Savoyn menestyksestä. Hän sai kuitenkin potkut ja avasi oman loisto­hotellinsa Pariisissa. Coco Chanel asui siellä yli 30 vuotta. Hänellä oli oma sviitti, joka nyt maksaa yli 9 000 euroa yöltä.

www.ritzparis.com

Hotel D’Angleterre, Kööpenhamina
D’Angleterre on kauan ollut Kööpenhaminan hienoin hotelli. Sen perustaja oli ranskalainen, ja se avattiin jo 1700-
luvulla. Nimi tarkoittaa englantilaista hotellia, ja se on perua englantilaiselta herrainklubilta, joka kokoontui hotellissa sen alkuvuosina.

www.dangleterre.dk

Hotel Adlon, Berliini
Jo hotellin vihkiäisissä 1907 Brandenburger Torilla sijaitseva loistohotelli sai erittäin hyvän maineen, koska keisari Wilhelm kehui sen maasta taivaaseen. Siksi monet saksalaiset aatelisperheet myivät Berliinin talvipalatsinsa ja vuokrasivat itselleen luksussviitin Adlonista. Hotelli tuhoutui toisessa maailman­sodassa mutta rakennettiin uudelleen Berliinin muurin murtumisen jälkeen.

www.kempinski.com/de/berlinadlon

Ehkä sinua kiinnostaa...